torstai 24. huhtikuuta 2014

Uutta ja keväistä

Wuhuu! Kerrankin jotain täysin uunituoretta! Maanantaina tekemäni tilaus tuli postissa eilen ja tänään jo tein kolmet korvakorut. Eilinen ilta meni tenttiin lukiessa ja uutuuksia hypistellessä. Lähes yhtä ihanaa kuin korujen suunnittelu ja tekeminen, on myös helmien hypistely ja järjestely.Tänäänkin olen sitten lukenut huomiseen tenttiin, mutta koska taukoja täytyy pitää lukemisesta, aloin helmeillä tässä illansuussa. 

Ensimmäiset korvakorut tein indonesialaisista helmistä. Helmet ovat painavammat kuin kuvittelin, joten noita korviksia tuskin tulee päivttäin pidettyä, mutta rakastan silti noita helmiä. Halusin myös laittaa noihin tuon helmen lisäksi jotain muuta. Itsestäni on tylsää laittaa pelkkään helmeen kiinni ainoastaan koukku. Se ei ole kovin mielikuvituksellista. Pieni lisä tuo koruihin aina hiukan enemmän persoonallisuutta. Mutta koska nämä helmet ovat jo itsessään  niin koristeelliset, niin mitään kovin rönsyilevää en niihin halunnut. Onnekseni minulla sattui olemaan tuota antiikkihopeoitua ketjua. Se sopii tuohon täydellisesti.


Nämä korvakorut eivät menneet ihan niin kuin Strömsössä! Nuo puiset lehdet ovat alunperin riipuksia eli niissä oli se varsinainen riipuslenkki, mutta niiden reikä oli hyvin pieni. Kätköistäni kuitenkin löytyi niistä läpi menevä korupiikki. Ensimmäisen sain hyvin pujotettua, mutta toisesta onnistuin rikkomaan lenkkikohdan :/ Jouduin siis pujottamaan välirenkaan tuosta lehden sivusta. Niistä tuli kyllä nätit, vaikkakain lehti roikkuu vinottain.Tuossa oikean puoleisessa näkyy puunvärinen kohta, mistä niiden olisi alunperin tarkoitus roikkua. 


Ja sitten viimeiset korvakorut. Valkoiset, puiset sydämet, joissa on bicone-lasihelmi (6mm).Tämä sujui paremmin kuin nuo lehdet. Ja siis tuollainen riipuslenkki oli alunperin myös noissa lehdissä. Näistä tuli kauniit ja ihanan kesäiset ja kevyet.

Käytin kahdessa viimeisissö korvakoruissa taottuja korviskoukkuja. Olen viime aikoina tykästynyt niihin enemmän kuin tavallisiin koukkuihin. Lisäksi taotut koukut muistuttavat kivasti sirppiä, joka taas tuo mieleen Asterixista tietäjän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti