perjantai 1. toukokuuta 2015

Kirjanmerkki

Olen tässä huomannut, että mie aina teen jotakin yhtä juttu iltaisin ja keskityn sitten siihen. Pari viikkoa sitten oli palapelivaihe eli tein joka ilta 1000 palan palapeliä ja sain sen valmiiksi.(sain palapelin joululahjaksi, mutta jostain syystä sen tekeminen jäi näin kevääseen). Noin viikko sitten oli helmeilyvaihe eli tein koruja ja järjestelin helmiä ja hypistelin niitä. No, nyt on taas ollut lukuvaihe eli olen lukenut pitkästä aikaa :) Olen hullaantunut nuorten fantasia- ja scifikirjoihin, ja niitä tulee ahmittua paljon. On vain välillä hankala löytää kiinnostavia kirjoja (sanoo tuleva kirjastontäti). Kaikkein eniten pidän dystopia-kirjoista, ja usein löydän itseni nuortenkirjojen osastolta. Suosittelen lämpimästi kaikille Veronica Rossin Paljaan taivaan alla -trilogiaa. Kannattaa lukea, aivan mahtava kirjasarja ;) Toisena suosittelen Beth Revisin Across the universe -trilogiaa. Ainut huono puoli siinä on, että kolmatta osaa ei ole suomennettu ja sitä ei ole (ainakaan vielä) tullut kirjastoihin englanniksi. Jouduin sitten ostamaan englanninkielisen pokkarin itselleni. Hinta ei ollut paha, vain 6 euroa. Pieni hinta hyvästä kirjasta :)

Nyt olen kuitenkin eksynyt aiheesta, tämä kun ei ole kirjablogi. Mutta noita kahta edellä mainittua trilogiaa mainostan aina kun mahdollista. Miten tämä sitten liittyy helmeilyyn? No, kuten otsikkokin kertoo,tein itselleni kirjanmerkin helmistä. Olen jo jonkin aikaa harkinnut tilaavani kirjainhelmiä, ja lopulta keksin tilata niitä nimenomaan kirjanmerkkiä varten. Oli tosin hankala päättää, minkä sanan haluaisin kirjanmerkkiini. Kuten kerroin, pidän fantasia- ja scifikirjoista, joten siitä se lopullinen idea sitten tuli. 

Tilasin kirjanmerki, jossa on koristeena tähtiä ja kuu. Sininen sopii teemaan, joten kaksi sinistä lasihelmeä pääsi koristamaan sitä. Kirjaimista muodostin sanan Fantasy. Loppusilauksena laitoin kuu-riipuksen, johon kiinnitin vielä punaisen abakus-helmen. Kaunis, eikös vain?


Tässä vielä lähikuva:


ps. olen suunnitellut, että tekisin lisää kirjanmerkkejä teksteillä mm. scifi, romance, kauhu, runot. Nuo kaikki ovat myös käytössä kirjaston luokituksissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti