maanantai 11. huhtikuuta 2016

Huulirasvan tekoa

Pitkästä aikaa jotain aivan muuta kuin koruilua. Olin tuossa jo muutama viikko sitten pohtinut, että tekisin itselleni huulirasvaa.Pyörin netissä, ja löysin muutamia ohjeita. Ajatus jäi hautumaan. Sitten näin Ruususuu ja huvikumpu -blogissa ohjeen huulirasvan tekoon. Se oli ihana simppeli ohje, tarvisin ainoastaan kolme eri raaka-ainetta. Tilasin mehiläisvahaa, sopivia purkkeja ja eteeristä tuoksua netin kautta. Muutaman päivän jouduin odottelemaan tilaustani, ja kun se vihdoin saapui, ryhdyin samantien toimeen. Huulirasvan tekeminen oli ihanan helppoa, vaikkain jouduin sulattamaan satsin toiseen kertaan. Tämä johtui siitä, että minun makuuni huulirasva oli liian jämäkkää ja täten hankala levittää sormella.  Makuasia se tietysti on! 


Koska tein huulirasvan purkkeihin, enkä hylsyihin, niin ohjetta ei tarvitse noudattaa millin tarkasti. Alkuperäinen ohje tosin (omasta mielestäni) sopii hyvin nimenomaan hylsyihin. Oma ohjeeni meni suunnilleen näin:

1 rkl mehiläisvahaa
2,5 rkl öljyä (itse käytin oliiviöljyä)
1 tl glyserolia
muutamia tippoja eteeristä öljyä (tämä on täysin makuasia eikä edes välttämätön). Itse käytin trooppiset hedelmät aromiöljyä ja vanilja-aromiöljyä.

Innostuin kotikosmetiikasta myös sen verran, että kävin kirjastossa lainaamassa aiheeseen liittyviä opuksia. Saa nähdä, mitä sitä seuraavaksi keksii :)

2 kommenttia:

  1. Olen kans aina halunnut kokeilla tota huulirasvan tekoa mutta en ole saanut aikaiseksi hommata tarpeita. Oliko tuo kauhean hankalaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ei se kauhean hankalaa ollut, itse asiassa todella helppoa huolimatta siitä, että sulatin sen kaksi kertaa. Jos olisi kärsivällisyyttä, voisi ensin jäähdyttää pienen nokareen ennen koko satsia. Se nimittäin jähmettyyy aika äkkiä :) Lisäksi aineita tuohon menee aika vähän, joten nyt saan tehtyä helposti seuraavien vuosien huulirasvat :D (ja olen usealle kaverille antanut jo huulirasvan) Suosittelene rohkeasti vain kokeilemaan!

      Poista