torstai 20. helmikuuta 2014

Helmiä+lankaa+neula=rannekoru

Syksyn iltojen hämärtyessä löysin helmineuloja ja lankaa. Surffailin netissä ja löysin Villihelmen sivuilta ohjeen näihin rannekoruihin. Ensimmäiseksi tein tuon oranssisävyisen rannekorun ja siihen myös korvakorut. En jaksanut enää korvakoruja tehdä langalla ja neulalla, koska oli "hiukan" kiire saada korut postiin siskolle ennen kuin hän lähti maailmalle. Korut olivat hänelle siis myöhästynyt synttäri- että etukäteisjoululahja. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kuinka kätevää. Siniharmaan rannekorun tein sitten itselleni samalla ohjeella. Siinä meni lähes yhtä kauan kuin ensimmäisenkin tekemisessä.

Jouduin pari kertaa aloittamaan molempien tekemisen alusta, koska _varmuuden vuoksi_ otan sitä lankaa aivan liian paljon, ettei vain kesken lopu. No eihän se kesken lopu, mutta solmuun se kyllä menee. Onneksi vahingoista oppii, ja nyt langan pituuden arvioiminen eri töihin on paljon helpompaa.

Molemmissa koruissa on käyetty 6 mm lasihelmia ja siemenhelmiä.


Kuva 1:
Siskon lahja 

kuva 2: 
omaan käyttöön tullut


Nuo ketjut, joissa on sydän koriste ovat sitä varten, että koru sopisi sitten erikokoisiin ranteisiin. Minulla ja siskollani on kuitenkin niin kapeat ranteet, että meillä se on vain koriste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti