torstai 1. toukokuuta 2014

Helmiliikkeistä ja niiden määrästä...

Helmikauppoja on lukemattomia! Riittää kun vain yksinkertaisesti googlettaa "helmikauppa", niin helmiliikkeitä tulee kymmeniä esiin. Ja samoin hakutuloksissa nousevat esiin eri keskustelupalstat helmiliikkeistä, ja niiden hyvyydestä. Itse yleensä skippaan nuo keskustelut. Haluan ihan itse muodostaa mielipiteeni ilman suuria ennakko-oletuksia.

Olen harrastanut helmeilyä melkein vuoden eli siis olen vielä täysi noviisi monessakin asiassa. En myöskään aio tuputtaa omia mielipiteitäni hyvistä tai huonoista helmiliikkeistä. Joku toinen kun tykkää toisenlaisesta, ja toinen toisenlaisesta. Kuitenkin omasta mielestäni on kätevää tukeutua muutamaan "luottoliikkeeseen". Itselläni on kolme liikettä, joista pääsääntöisesti ostan tuotteita. Kaikki ovat kotimaisia verkkokauppoja. Joudun tukeutumaan lähes yksinomaan pelkkään nettiin, koska Oulussa ei enää ole kivijalka helmiliikettä :( Se on surullista, koska en enää pääse katselemaan ja ihastelemaan helmiä livenä. 

Yleensä olen törmännyt liikkeisiin sattumalta juuri googlettemalla. Tosin tarpeeni etsiä uutta helmiliikettä kumpuaa usein siitä, että tarvitsen jotain tiettyä tarviketta, jota ei aiemmin käyttämissäni liikkeissä ole tarjolla. Valintaani helmiliikkeestä vaikuttaa eniten (yllätys, yllätys)  hintataso ja laatu sekä valikoiman laajuus. Myös postimaksut ja niiden suuruus vaikuttavat suuresti tilauspäätökseeni. Monessa liikkeessä on myös jokin raja esim. 20 euroa, minkä jälkeen postimaksut ovat ilmaiset! Ja jos olette joskus tilanneet helmitarvikkeita tiedätte, kuinka helposti  parinkymmenen euron edestä tavaraa kertyy.

Mutta sitten itse asiaan eli koruihin, sillä eihän helmeilyyn keskittyneessä blogissa voi olla postausta ilman korukuvaa, vai mitä? ;). Olin etsimässä mahdollista uutta vakkarihelmilikkettä, ja löysinkin sellaisen. En tosin muista enää, mikä oli alkuperäinen syy uuden liikkeen etsintään, mutta alla olevien korujen sydänhelmihäkit olivat niin ihania, että pakkohan niitä oli tilata. Samaan tilaukseen otin myös nuo kierteiset välirenkaat. Ja toki tilaukseen kertyi muitakin ihanuuksia.


 Noihin helmihäkkeihin menee max. 8 mm helmi, ja nuo siniset lasihelmet ovatkin juuri 8 mm kokoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti